Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa184
mod_vvisit_counterTegnap245
mod_vvisit_counterEz a hét1395
mod_vvisit_counterMúlt hét1572
mod_vvisit_counterEz a hónap4273
mod_vvisit_counterMúlt hónap7984
mod_vvisit_counterÖsszesen602495

Ma: 2020. szept. 19.

A kikötő létesítését már több éve tervezték. Most végre, várhatóan e hónap közepén elindulhat a csónakkikötő építése a faddi holtágon.


Várhatóan e hónap közepén elindulhat a csónakkikötő építése a faddi holtágon ? tájékoztatott Fülöp János, Fadd polgármestere. A Faddi Dunáért Közhasznú Alapítvány Leader-pályázaton 28,6 millió forintot nyert erre a célra. Ez az összeg fedezi a beruházás teljes költségét. Nemrégiben megtörtént a kivitelező kiválasztása is.

 

A turisztikai célokat szolgáló kikötő egy, a falu alatti partszakaszon épül, olyan, beépítetlen helyen, ahonnan jól megközelíthető, ?hozzáférhető? a víz. A fejlesztés során partépítést végeznek, kialakítanak egy hajóberakó rámpát és elkészül egy fém kikötő móló is, ahová csónakokat és sárkányhajókat is ki lehet kötni.

 

A kikötő létesítését már több éve tervezték. Hogy legyen hely az új létesítménynek, négy magánstéget korábban el kellett bontani. Egy időben magánszemélyek aláírásgyűjtést kezdeményeztek a beruházás ellen, de az akció nem talált szélesebb lakossági támogatásra, a kedélyek azóta megnyugodtak. Fülöp János ezzel kapcsolatban azt mondta: a terület az önkormányzat tulajdonában van, a csónakkikötő pedig kifejezetten a közjót szolgálja. Feltételezhetően mindenki belátta, hogy a település számára hasznos fejlesztésről van szó.

 

Forrás: TEOL

Ma 2020. szeptember 19., szombat, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról