Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Laboratóriumban vizsgálták meg a víz minőségét és a hínármentesítést is elvégezték a tolna megyei Fadd-Dombori strandján, így elhárult az akadály a kijelölt fürdőhely megnyitása elől.


A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete 2013. június 6.-án tartott ellenőrzést Fadd-Dombori I. és II. számú strandon. A szokásos, szezon előtti vizsgálat során a közegészségügyi felügyelő a parton rendezett állapottal találkozott, gondozott, parkosított környezettel készültek a szezonra, a megfelelőfeliratokat kihelyezték, a jogszabályokban meghatározott képesítéssel rendelkező személyzet is rendelkezésre állt, csakúgy, mint a zuhanyzók, az illemhelyek és az öltözők.

Az ellenőrzés során azonban megállapította, hogy a fürdőzésre kijelölt területen a vízben és a víz felszínén is igen nagy mennyiségben halmozódott fel a vízi növényzet, illetve hínárosodást tapasztalt. Az üzemeltető vállalta, hogy a problémát még a tervezett nyitás előtt megoldják. A munkát a héten elvégezték, erről Fadd polgármestere tájékoztatta a területileg illetékes egészségügyi hatóságot. Egyúttal nyilatkozott arról is, hogy a holtág többi részén is elvégzik a hínár vágását, amire a tervek szerint június 24. és 28. között kerül sor. Megtörtént a fürdővíz laboratóriumi vizsgálata is, amely a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének tájékoztatása szerint ? a vizsgált paramétereket illetően ? megfelelő.

Ennek értelmében minden akadály elhárult a fadd-dombori strand megnyitása elől. A közegészségügyi felügyelők a szezonban is szoros figyelemmel kísérik a kijelölt szabadvízi fürdőhelyet, utóellenőrzések során vizsgálják a strand állapotát és a vízminőséget. Emellett azt is előírták, hogy a szezonban még 3 alkalommal kell mintát venni a vízből.

A Faddi Holt-Duna az európai unió, több év eredményét visszamenőleg is elemző minősítési rendszere szerint a 2009-2012. évre vonatkozó vizsgálatok alapján ?jó? besorolást kapott.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról