Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa56
mod_vvisit_counterTegnap155
mod_vvisit_counterEz a hét653
mod_vvisit_counterMúlt hét1207
mod_vvisit_counterEz a hónap514
mod_vvisit_counterMúlt hónap3778
mod_vvisit_counterÖsszesen614709

Ma: 2020. dec. 04.

Laboratóriumban vizsgálták meg a víz minőségét és a hínármentesítést is elvégezték a tolna megyei Fadd-Dombori strandján, így elhárult az akadály a kijelölt fürdőhely megnyitása elől.


A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete 2013. június 6.-án tartott ellenőrzést Fadd-Dombori I. és II. számú strandon. A szokásos, szezon előtti vizsgálat során a közegészségügyi felügyelő a parton rendezett állapottal találkozott, gondozott, parkosított környezettel készültek a szezonra, a megfelelőfeliratokat kihelyezték, a jogszabályokban meghatározott képesítéssel rendelkező személyzet is rendelkezésre állt, csakúgy, mint a zuhanyzók, az illemhelyek és az öltözők.

Az ellenőrzés során azonban megállapította, hogy a fürdőzésre kijelölt területen a vízben és a víz felszínén is igen nagy mennyiségben halmozódott fel a vízi növényzet, illetve hínárosodást tapasztalt. Az üzemeltető vállalta, hogy a problémát még a tervezett nyitás előtt megoldják. A munkát a héten elvégezték, erről Fadd polgármestere tájékoztatta a területileg illetékes egészségügyi hatóságot. Egyúttal nyilatkozott arról is, hogy a holtág többi részén is elvégzik a hínár vágását, amire a tervek szerint június 24. és 28. között kerül sor. Megtörtént a fürdővíz laboratóriumi vizsgálata is, amely a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének tájékoztatása szerint ? a vizsgált paramétereket illetően ? megfelelő.

Ennek értelmében minden akadály elhárult a fadd-dombori strand megnyitása elől. A közegészségügyi felügyelők a szezonban is szoros figyelemmel kísérik a kijelölt szabadvízi fürdőhelyet, utóellenőrzések során vizsgálják a strand állapotát és a vízminőséget. Emellett azt is előírták, hogy a szezonban még 3 alkalommal kell mintát venni a vízből.

A Faddi Holt-Duna az európai unió, több év eredményét visszamenőleg is elemző minősítési rendszere szerint a 2009-2012. évre vonatkozó vizsgálatok alapján ?jó? besorolást kapott.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Ma 2020. december 04., péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról