Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa52
mod_vvisit_counterTegnap155
mod_vvisit_counterEz a hét649
mod_vvisit_counterMúlt hét1207
mod_vvisit_counterEz a hónap510
mod_vvisit_counterMúlt hónap3778
mod_vvisit_counterÖsszesen614705

Ma: 2020. dec. 04.

Lecserélték a vizet Fadd-Domboriban, a Duna holtágban. És mivel az most tiszta, elszaporodott benne a hínár.

 

Nehéz húzni. Ezt állítja három szekszárdi kajakos lány, Ádám Alexa, Nagy Viktória Fruzsina és Mercz Maja. A hínár beleakad a kormányba, viszont nagyon tiszta a víz. És tényleg, másfél méterre lehet már lelátni. A vízinövény ezért is érzi magát most kiválóan, ráadásul az egyre terjedő hínár tovább tisztítja a vizet.

A strand viszont működik, a faddi önkormányzat ezt már kitisztíttatta. A munka előreláthatóan a jövő héten folytatódik, kölcsöngéppel. Fülöp János polgármester elmondta, már évek óta keresnek, de nem találnak megfelelő pályázatot, pedig olcsóbb és gyorsabb lenne saját géppel vágni a növényt. Talán jövőre, tette hozzá reménykedve a településvezető.

A vízben táborozó gyerekek pancsolnak, nem messze tőlük néhány horgász várja a kapást. Mint mondják, hal bőven van. De mostanság szakadt zsinór is. Hirt József és Csőke János szerint a jobbik eset, ha csak úgy simán leszedi a hínár a halat a horogról. A holtág egy kis szegletét amúgy ők maguk tisztítják gereblyével, hogy egyáltalán a horgászat illúziója meglegyen.

 

Hivatalosan is tiszta
A megyei népegészségügyi szakigazgatási szerv először június 6-án vizsgálódott Fadd-Domboriban mind a két strandon. És bár a felügyelő rendezettnek találta a fürdőhelyet, vagyis van zuhanyzó, illemhely, öltöző, gondozott a part, a vízben és a víz felszínén hínárosodást tapasztalt. Miközben az üzemeltető önkormányzat megoldotta ezt a problémát, megtörtént a víz laboratóriumi vizsgálata is. Ennek eredménye: jó.

 

A polgármester a tisztifőorvostól vár magyarázatot
Fülöp János faddi polgármester szerint a népegészségügyi szakigazgatási szerv kárt okozott a nyaraló tulajdonosoknak, a szállásadóknak és a vendéglátósoknak azzal, hogy első vizsgálódása után a dombori strandok egy tiltólistára kerültek a dunai, folyóvíz melletti strandokkal. A településvezető úgy gondolja, egy nagyjából fél- és egy méter közötti átmérőjű hínárfolt okán túlzó ez a szankció.

Pláne úgy, hogy a víz tiszta, és az ellenőrzés jegyzőkönyvében sincs szó mulasztásról. Fülöp János elmondta, ennek az ügynek még a végére jár. Mivel nem érti, mi történt, az országos tisztifőorvostól várja az ügy tisztázását. A víz minősége egyébként az elmúlt másfél évben történt vízcsere miatt javult. Az utánpótlás Paksról érkezett.

 

Forrás: TEOL.hu

Ma 2020. december 04., péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról