Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa44
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét44
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1109
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628464

Ma: 2021. ápr. 12.

Általános-, kajak-kenu- és színjátszó tábor zajlik jelenleg a fadd-dombori Erzsébet-táborban. Kétszáztizenöten nyaralnak itt, de egész nyáron nagy lesz a sürgés-forgás.

 

Közbiztonsági-, kézműves-, túrakenu-, média- és a jövő héten túlélő tábor is lesz Fadd-Domboriban. Ez utóbbiról sokat nem illik elárulni, csupán annyit, hogy lelkészek kísérik majd a gyerekeket. Jelenleg azonban Kozmann György felel a kajak-kenu-, Szalay Marianna színésznő pedig a színjátszó tábor színvonaláért. Kozmann György egy póló és egy sapka aláírása közben elmondta, hogy egyrészt, ha kell, minden nap átírja az aláírását a pólókon, másrészt, hogy bár nem edz gyerekeket, szeret velük dolgozni. Az aláírást kérő Pataki Bence elárulta, ez nem az ő pólója, hanem egy barátjáé, aki megbetegedett, így most nem táborozhat, majd lelkesen magyarázott a kenu és az indián kenu közti különbségekről.

 

Felföldi Kinga, a majdnem 12 éves dunaföldvári, és persze sok más táborlakó gyerek önkéntes segítője viszont se nem kajakozik, se nem kenuzik, és még csak nem is Tolna megyei. A kajak-kenusok többsége igen. Kinga viszont mátészalkai, Debrecenben egyetemista, turizmust és vendéglátást hallgat. ? Hamarosan végzek, és szeretnék még pedagógiát tanulni ? mondja. Hozzáteszi, a turizmus és a pedagógia nagyon is összekapcsolhatók, ő ugyanis a táboroztatásban látja a jövőt, a sajátját mindenképpen. Fadd-Domboriba tizenkét órát utazott, de állítása szerint nagyon is megérte.

 

A perkátai gyerekek is jól érzik magukat. Negyedikesek, így itt búcsúznak tanítóiktól, Horváthné Fischer Katalintól és Szabóné Baricza Tündétől. A két pedagógus elmondta, ők ketten írták a pályázatot, amivel aztán elnyerték a támogatást. A gyerekek szívesen mesélnek eddigi tábori élményeikről, a legjobban Fadd-Domboriban a bátorságpróba tetszett nekik, pedig egyszer még egy fa tetejéről is a nyakukba ugrottak. De voltak a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban, melyet megnéztek padlástól a pincéig, fürödtek, pénteken este lapzártánk után, ha minden igaz, előadták a Lúdas Matyit, és üldögéltek a tábortűz mellett. Ez a 215 táborozó ugyanis szombaton hazautazik, hogy aztán hétfőn újra benépesülhessen az Erzsébet-tábor.

 

Ez a második nyár, amikor van Erzsébet-tábor. Nagy Anna, a program szóvivője elmondta, a legnagyobb különbség az elmúlt évhez képest a számokban van. Idén negyvenezren jutnak el Erzsébet táborba, és a szociális üdüléssel együtt így már hetvenháromezren nyaralnak az Erzsébet utalvány forgalmazásából befolyt pénzből. Tavaly harmincezren pihenhettek ezzel a támogatással.

 

Az Erzsébet tábornak van általános változata, erre intézmények, iskolai osztályok pályázhatnak. A tematikus táborokba egyénenként jelentkeznek a gyerekek. Nem csak szegények, hiszen Nagy Anna tájékoztatása szerint gyakorlatilag nem feltétel a szociális rászorultság, mint ahogy a jó tanulmányi eredmény sem. A szociálisan hátrányos helyzetűek azonban jelképes összegért, egy-kétezer forintért nyaralnak, míg a jobb anyagi körülmények között élő társak szüleinek szintén barátinak mondható tízezer forint körüli összeget kell befizetniük. Ebben az összegben minden benne van: a szállás, a napi ötszöri étkezés, de még sokszor egy-egy híresség megismerésének lehetősége is.

 

Forrás: TEOL.hu

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról