Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa45
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét45
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1110
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628465

Ma: 2021. ápr. 12.

Köves utakra cserélik a füves szakaszokat, kijavítják a járdákat, új, vandálbiztos zuhanyokat szerelnek fel Domboriban.

 

 

 

A faddi képviselő-testület úgy döntött, az előző éveknél nagyobb gondot fordítanak a dombori üdülőtelep komfortossá tételére. Fülöp János polgármester és Wusching Gábor, a település-üzemeltetési kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint továbbra is ingyenesen lehet használni a strandokat, viszont folytatódik a föveny feltöltése, azaz a bejáróknál és a gyerekpancsolóknál az előző évhez képest nagyobb mennyiségű sódert terítenek a mederbe. Lecserélik a zuhanyzókat, a tervek szerint takarékos és vandálbiztos változatokra. Wusching Gábor beszámolója szerint ugyanis az elmúlt szezonokban többször előfordult, hogy este letörték a csapot, majd a víz egész éjjel folyt. Elkezdődik a még füves utcák átalakítása zúzott kövessé. A polgármester elmondta, idén egy-két utcát tud az önkormányzat korszerűsíteni. A strandnál a sétányt szeretné felújítani a település, illetve a járdákat tenné rendbe.

 

Fadd is csatlakozott a Borok-Vizek-Kúriák Zöldút programhoz. Mivel elkészült a Duna menti töltés, ez adja a gerincét az itteni túraútvonalnak. Az Együtt Domboriért Egyesület, melynek szintén Wusching Gábor a vezetője, három nagy térképre és hat irányjelző oszlopra pályázott. Az eredményre még várnak, ám a túraútvonal enélkül is használható, a szervezet ugyanis kijelölte a nyomvonalat, és rendbe is tette. Tavasz végére, nyár elejére pedig a tervek szerint a Duna parton végig lehet sétálni vagy kerékpározni Faddtól Domboriig. A Zöldút Szedres, Medina, Kölesd, Sióagárd és Tengelic turisztikai látnivalóit, hajdani kastélyokat és kúriákat bemutató programjához Faddon kívül Gerjen, Bogyiszló és Pörböly is most csatlakozott. A cél, hogy megszakítás nélkül lehessen végigjárni a Zöldúthoz tartozó településeket.

 

Idén még bérvágás lesz


A dombori holtág vize változatlanul tiszta, így idén is bőven nőhet a hínár. S miután idén Fadd szinte teljes fejlesztésre szánt pénzét az óvoda építés viszi el, most is bérvágással oldja meg az önkormányzat a növény irtását. Fülöp János polgármester elmondta, jövőre már saját eszközzel végeznék a munkát. Az ehhez szükséges eszköz azonban használtan 25, újan 40 millió forintba kerül. Pályázat pedig egyelőre nincs. Idén a strandokon, a kajak-kenu pályánál és az üdülők előtt vágják majd a hínárt. Mindenhol jó lenne a horgászok miatt, ám a gép bérlése nettó 15 ezer forint óránként.

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról