Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Köves utakra cserélik a füves szakaszokat, kijavítják a járdákat, új, vandálbiztos zuhanyokat szerelnek fel Domboriban.

 

 

 

A faddi képviselő-testület úgy döntött, az előző éveknél nagyobb gondot fordítanak a dombori üdülőtelep komfortossá tételére. Fülöp János polgármester és Wusching Gábor, a település-üzemeltetési kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint továbbra is ingyenesen lehet használni a strandokat, viszont folytatódik a föveny feltöltése, azaz a bejáróknál és a gyerekpancsolóknál az előző évhez képest nagyobb mennyiségű sódert terítenek a mederbe. Lecserélik a zuhanyzókat, a tervek szerint takarékos és vandálbiztos változatokra. Wusching Gábor beszámolója szerint ugyanis az elmúlt szezonokban többször előfordult, hogy este letörték a csapot, majd a víz egész éjjel folyt. Elkezdődik a még füves utcák átalakítása zúzott kövessé. A polgármester elmondta, idén egy-két utcát tud az önkormányzat korszerűsíteni. A strandnál a sétányt szeretné felújítani a település, illetve a járdákat tenné rendbe.

 

Fadd is csatlakozott a Borok-Vizek-Kúriák Zöldút programhoz. Mivel elkészült a Duna menti töltés, ez adja a gerincét az itteni túraútvonalnak. Az Együtt Domboriért Egyesület, melynek szintén Wusching Gábor a vezetője, három nagy térképre és hat irányjelző oszlopra pályázott. Az eredményre még várnak, ám a túraútvonal enélkül is használható, a szervezet ugyanis kijelölte a nyomvonalat, és rendbe is tette. Tavasz végére, nyár elejére pedig a tervek szerint a Duna parton végig lehet sétálni vagy kerékpározni Faddtól Domboriig. A Zöldút Szedres, Medina, Kölesd, Sióagárd és Tengelic turisztikai látnivalóit, hajdani kastélyokat és kúriákat bemutató programjához Faddon kívül Gerjen, Bogyiszló és Pörböly is most csatlakozott. A cél, hogy megszakítás nélkül lehessen végigjárni a Zöldúthoz tartozó településeket.

 

Idén még bérvágás lesz


A dombori holtág vize változatlanul tiszta, így idén is bőven nőhet a hínár. S miután idén Fadd szinte teljes fejlesztésre szánt pénzét az óvoda építés viszi el, most is bérvágással oldja meg az önkormányzat a növény irtását. Fülöp János polgármester elmondta, jövőre már saját eszközzel végeznék a munkát. Az ehhez szükséges eszköz azonban használtan 25, újan 40 millió forintba kerül. Pályázat pedig egyelőre nincs. Idén a strandokon, a kajak-kenu pályánál és az üdülők előtt vágják majd a hínárt. Mindenhol jó lenne a horgászok miatt, ám a gép bérlése nettó 15 ezer forint óránként.

Ma 2020. május 26., kedd, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról