Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa83
mod_vvisit_counterTegnap243
mod_vvisit_counterEz a hét607
mod_vvisit_counterMúlt hét2075
mod_vvisit_counterEz a hónap3310
mod_vvisit_counterMúlt hónap6746
mod_vvisit_counterÖsszesen593548

Ma: 2020. aug. 12.

Egyebek mellett kerékpárutak építése is szerepel azon projekttervek között, amelyeket Bogyiszló, Fadd és Tolna önkormányzatai nyújtottak be a megyei területfejlesztési programhoz.

 

 

A 2014-től 2020-ig tartó EU-s finanszírozási időszakra a megyéből több mint ezer javaslat érkezett, a megvalósításra Tolnában 30 milliárd forint már biztosan rendelkezésre áll. Ám a cél ennek a fejlesztési forrásnak legalább három-négyszeresének a megyébe ?hozatala?. Fontos változás az előző ciklushoz képest, hogy a felhasználandó fejlesztési összegek legalább 60 százalékát munkahelyteremtésre, gazdaságfejlesztésre kell fordítani. Ez utóbbi típusú tervekből azonban viszonylag kevés akad a megyében. A Tolnai járás önkormányzatainak is elsősorban más jellegű fejlesztési elképzeléseik vannak, ami a kifejezetten gazdasági tevékenységet nem folytató helyhatóságok részéről egyébként természetes is.

 

A 15 tolnai projektterv között van a Dombori, illetve a Gemenc irányába tartó kerékpárút építés, a Holt-Duna felélesztése, út- és járdaépítések, turisztikai és infrastruktúra fejlesztések, többek között közvilágítás-, ivóvízvezeték-rekonstrukció, csapadékvíz elvezetés, vagy például a gazdaságélénkítés érdekében megvalósítandó közműfejlesztés is.
A 7 faddi projektelképzelés között is akad kerékpárút építés, Tolna, illetve Dombori irányába. Járda- és útépítés szintén szerepel a faddi tervekben, mint ahogy középületek felújítását is tervezik.

 

Bogyiszló ugyancsak szeretne bicikliutat Tolna felé, illetve a Sió-töltésen. A holtág kotrása ott is felmerült ötletként, továbbá az út- és járdaépítés, a középületek felújítása, átalakítása, turisztikai és környezetvédelmi célú beruházások megvalósítása is. Az iparterületnek kijelölt 11 hektáros földdarabot is szeretnék hasznosítani, gazdasági célokra.

Ma 2020. augusztus 12., szerda, Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról