Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa33
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét33
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1098
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628453

Ma: 2021. ápr. 12.

Októberben a Dombori-Bárányfok közötti gyönyörűen felújított, jó minőségű aszfalttal burkolt töltés átadásánál a kerékpárosok hamar birtokba vették az új utat. Szekszárdról immáron biztonságos, kulturált úton lehet eljutni kerékpárral az üdülőtelepig. Vagyis majdnem addig, mert az utat keresztben lezárja a dombori vízügyes telep dupla kapuja ...

 

 

Kitavaszodott. Első biciklis utamat természetesen az új töltésre terveztem. Meg sem fordult a fejemben, hogy az elmúlt fél évben nem került megoldásra a faramuci helyzet, hogy a többmilliárdos Duna-projekt részeként felújított, sportolásra alkalmassá tett töltés nem használható teljes szakaszán, mert egy 30-40 méteres drótkerítést arrébb kellett volna tenni 10 méterrel. Ahogy ráfordulna az ember Domborinál a töltésre, hatalmas kerítés állja az útját, miszerint le is út, fel is út, itt bizony át nem lehet menni, de van elkerülő út!

 

Elkerülő út... Egy vaddisznócsorda azonnal visszafordulna, ha meglátná, hiszen egy cunami utáni mocsárra hasonlít, ott bizony kerékpárral csak a legbátrabbak mernek átvágni, azoknak is elmegy a kedve az egésztől. A másik megoldás a töltés túloldalán egy magántelek kerítésén vezetne, ahol látható is, hogy kényszerből néhányan átvergődtek, a kerítésen embernyi lyuk van - de ez büntető kategória. Tehát összeszorítottuk a fogunkat és gyerekestül átvergődtünk a mocsáron, de valóban a megaláztatott helyzettől felére esett sportolni való kedvünk.

 

Megoldás persze lenne, még ha a vízügyesek mindenfélére hivatkoznak (mint pl. akadályozza a kerítés áttevése az árvízvédelmi munkát), igazából az akarat hiányzik. Akár a töltés Duna felőli oldalán is lehetne egy sávot hagyni, az is jóval rövidebb és kulturáltabb lenne, mint a háromszoros hosszúságú mocsárra való száműzés.

 

Reméljük mihamarabb megoldás lesz erre az elképesztő helyzetre, hiszen a mi adónkból épült meg a töltés és a Duna projekt egyik fő célkitűzése az árvízvédelem mellett éppen a kerékpáros turizmus fellendítése lenne...

 

B.G.

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról