Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa33
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét33
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1098
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628453

Ma: 2021. ápr. 12.

Az idei év nagy változásokat hoz Dombori életében, jelentős fejlesztések indultak a tavasszal. Év elején megtörtén az új központi strand játszóterének az átadása. Ez egy régi igénye az ide látogató kisgyermekes családoknak. Végre Domboriban is egy EU normáknak megfelelő, korszerű és mutatós játszótér készült, mely biztonságára és épségére térfigyelő kamerák vigyáznak. Az új játszótér beruházást az Együtt Domboriért Egyesület pályázati forrásból valósította meg.

 

A kamerarendszer bővítését szintén az EDE a Faddi Polgárőr Egyesülettel közösen pályázati úton valósította meg. Két új kamerával bővült a Dombori hálózat.

 

A következő nagyszabású beruházást a ?Dombori közterületek és strandok felújítása? címen elnyert TEIT-es pályázatból a FATODI Kft valósítja meg. A központban a régi, töredezett járda helyett új épül a Fehér Ház és a Bolt között, a sétányok töredezett, elmozdult járdalapjai helyett is új járda épül a központi strandnál, az I. strand járdája pedig újra lesz rakva, a töredezett lapok cseréje után. A strandok homokfövenyére új homokborítás kerül, a strandmederbe a gyermekpancsolóknál és a lépcsőknél pedig sóder.

 

Az Önkormányzat saját erőből tölti fel zúzottkővel a központi parkoló megsüllyedt parkolóhelyeit, valamint a zúzottkő borítású utcák kátyúzása is elkezdődik.

 

Megújulnak a strandok zuhanyzói és ivókútjai is. Az elpusztult, kivágott fák és cserjék helyett új fák kerülnek a közterületekre és strandokra. Az ivóvíz javító beruházás, - mely Fadd és Dombori ivóvízhálózatát köti össze ? a nyári szezon kezdetére befejeződik.

 

Az utolsó simításokat végezzük a Faddot, Domborival összekötő túraútvonalon is. Az idén nyáron már a vízparton sétálhatunk fel Faddra a Bartal csatornán átvezető hídon, vagy tehetünk egy körutat a Csatorna mentén, megfigyelve a színes madár- és vízi világot.

 

Reményeink szerint hamarosan az újonnan leaszfaltozott Duna-töltés is megnyílik a Dombori gátőrháznál a kerékpáros turisták előtt.

 

EDE

(Fotó: Czakó Balázs)

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról