Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa32
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét32
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1097
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628452

Ma: 2021. ápr. 12.

Egészen egyszerűen tömeg volt a hétvégén Fadd-Domboriban, a strandokon, mondja Wusching Gábor, a település üzemeltetésért felelős Fatodi Kft. ügyvezetője. Felkészültek a szezon kezdésre, a bójákat kihelyezték a vízben, és különös gonddal takarítottak a vízparton. Hínárfronton nincs gond, ráadásul nemcsak tiszta a víz, már a hőmérséklete is igen kellemes: 24 Celsius fokos.

A faddi képviselő-testület még tavaly döntött úgy, az előző éveknél jobban nekifekszik a dombori üdülőtelep komfortossá tételének. Ez a törekvés nem változott, az utak, járdák karbantartása folyamatos, a nagyobb munkákkal végeztek a szezon kezdetére, és készül a vizesblokk a kajak-kenu pályánál. A nyári fesztivál sem marad el, elsősorban helyi, környékbeli fellépők szórakoztatják július harmadik hétvégéjén a közönséget.

 

A megye vizei jó minőségűek


Mindössze négy hazai természetes vízi fürdőhely került a ?kifogásolt? kategóriába az Országos Közegészségügyi Központ napokban közzétett összesítése szerint. Tolna megyében nincs ilyen probléma, a szálkai tó és a fadd-dombori holtág vize is jó minősítést kapott. Az értékelés az Európai Unió rendszere szerint, négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján történik. A kockázatalapú statisztikai értékelése során nemcsak egy-egy minta megfelelőségét vizsgálják, hanem a vízminőség változásait, és az esetlegesen fennálló egyéb egészséget veszélyeztető tényezőket is követik. Ezen besorolás szerint kiváló, jó, tűrhető és kifogásolt minősítést kaphat egy szabadvízi fürdőhely. A szakemberek arra figyelmeztetnek, a nem kijelölt fürdőhelyeken való fürdőzés nem javasolt, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, ráadásul akár balesetveszélyes is lehet.

 

Szúnyogirtásra még nincs pénz


A napokban dönthet a kormány az idei szúnyogirtás lebonyolításáról és a támogatások kiosztásáról, így egyelőre még bizonytalan, mikorra várhatják az önkormányzatok a támogatást. Tavaly a kormány a szúnyoggyérítési program központi finanszírozására 1,5 milliárd forintot különített el. Ebből az összegből támogatták a pályázatokat beadó önkormányzatokat, amelyeknek nagy szükségük volt a pénzre, hiszen a gyérítést önerőből nem tudták volna megoldani. Tolna megye jelentős részében tavaly a megyei katasztrófavédelem felügyelte a gyérítést, mondta Boros Brigitta szóvivő, aki hozzátette, várják a közbeszerzéssel kapcsolatos pályázatok kiírását, ezt követően tudnak az idei tervekről beszélni. Varga András, a szekszárdi önkormányzat városigazgatási és rendészeti osztály vezetője elmondta, egyelőre nem jelezték a lakók, hogy sok lenne a szúnyog, ha ez mégis megtörténne, egy gyérítésre talán még lenne pénz, a támogatás megérkezéséig.

 

Forrás: TEOL.hu

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról