Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa5
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét430
mod_vvisit_counterMúlt hét511
mod_vvisit_counterEz a hónap1795
mod_vvisit_counterMúlt hónap2119
mod_vvisit_counterÖsszesen633966

Ma: 2021. jún. 23.

A kijelölt természetes fürdőhelyek mindegyikén alkalmasak a vizek a fürdőzésre, a vízminőség még mindig szinte mindenhol a szezon előtti állapotot mutatja.

A higiéniai szabályok betartása minden esetben rendkívül fontos a fürdőzőhelyeken, így a szabadvizeken is. Ám mivel a koronavírus miatti járványveszély még nem szűnt meg, a strandok fenntartóinak, üzemeltetőinek, valamint az odalátogatóknak a szokásosnál is szigorúbb szabályokat kell betartaniuk a saját és más fürdőzők egészségének védelmében ? írták a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közleményében. Ebből kiderül az is, hogy megyénkben a kijelölt természetes fürdőhelyeken a vizek fürdésre alkalmasak. Az első mintákat június 3-án vették, aztán június 23-án, és a vízminőség még mindig szinte a szezon előtti állapotot mutatja.

 

Tolna megyében változatlanul két víztesten, a Fadd-dombori Holt-Dunán és a szálkai víztározó tóban van kijelölt természetes fürdőhely. Előbbi helyszínen négy strandon vizsgálták a vízmintát, és mindegyik esetében kiváló minősítéssel zárult az ellenőrzés. A közleményben arra is kitértek, hogy Tolna megyében a szabadvízi strandok közül a Fadd-dombori központi strand a leglátogatottabb, ezért a fürdőzők figyelmét kiemelten felhívják a az alapvető higiénés szabályok betartására a vízminőség megóvása érdekében. Szálkán szintén kiváló a víz minősége, és így fürdésre alkalmas. A strandszezonban havonta ellenőrzik a vízminőséget, a járványhelyzet miatt helyszíni ellenőrzésekre azonban még nem került sor.

 

A nem kijelölt fürdőhelyekkel kapcsolatban azt hangsúlyozták, hogy azok jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek. Egyrészt balesetveszélyesek, másrészt mivel ezeken a helyeken nem ellenőrzik a vízminőséget, komoly közegészségügyi-járványügyi veszéllyel jár a fürdőzés. Nem javasolják a csobbanást a Duna jobb partján, a teljes Tolna megyei szakaszon, illetve kockázatosnak tartják a Fadd-dombori Holtágon a régi faddi strandon, Öregfalunál, illetve a Volent-öbölben is. A szekszárdi homokbánya tó vízminősége nem ellenőrzött, a meder ismeretlen állapota, gyors mélyülése miatt balesetveszélyes, ezért ott a fürdőzés fokozottan kockázatos és tilos. Ráadásul a bánya őrzött magánterület, és a megközelítése is tilos. A Csörge-tó ismét feltelt vízzel, de a minősége nem ellenőrzött, a fürdés ott sem javasolt.

 

(Fotó: Havasi István)

Ma 2021. június 23., szerda, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról