Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa30
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét30
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1095
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628450

Ma: 2021. ápr. 12.

1457 versenyző, egy 55 egyesület, 324 futam, 3 nap: a Fadd-Domboriban rendezett kajak-kenus Vidék Bajnokságon volt nyüzsgés, csalódottan maximum egy-egy eredmény miatt távozhattak az egyesületek- az ASE nem ezek közé tartozik.

Péntek reggeltől vasárnap délutánig folyamatosan harsantak fel a rajt vezényszavak, az ASE Kajak-kenu szakosztálya és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett versenyt ezúttal az égi erők sem viccelték meg, verőfényes napsütés és minimális szellő tette kellemessé a parton melegítők és a hajóban térdelők vagy ülők komfortérzetét.

A legfiatalabbak a 10 évesek voltak, de felnőttek is vízre szálltak, persze nem egy időben, hiszen pénteken a rövidebb távok- 200 és 500 méter- voltak, szombaton az 1000 méteres futamokat, míg vasárnap a 2 kilométert és a váltókat izgulhattuk végig. 2000 méteren- ahol a kilenchajós indiánkenus futamban 4 hajó ASE-sokkal volt feltöltve, nem volt előfutam, ám a többi táv jelentős részén elő,- sőt középfutamra is sor került.

Minden paksi kajakos és kenus kihajtotta magát, megdolgozott a fiatalság a helyezéseiért, volt, akinél ez érmet jelentett, de akinek nem sikerült dobogóra lépnie, azoknak sincs oka csüggedni: már a sportág kiválasztásával úgyis nyertek.

A kajakos lányoknál Kertész Gréta 2000 méteren győzött, míg a 2005-ös születésű kenus Juhász István egyesben nem talált legyőzőre, 200, 500 és 1000 méteren is ő volt a leggyorsabb! Kenusaink hozták az aranyakat, hiszen az U23-ban Koleszár Zoltán kettő elsőséget söpört be, a 13 éves fiúk, Pálfalvi Viktor, Frast Medárd, Nagy Tibor Soma pedig váltóban lettek elsők. Mindegyik versenyzőnk kihajtva szállt ki a hajóból, legyen első vagy huszadik.

 

Részletek, eredmények az ASE honlapján

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról