Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa50
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét50
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1115
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628470

Ma: 2021. ápr. 12.

Rengeteg a víz a fadd-dombori holtágban, ugyanez az üdülőterület vendégeinek számáról egyelőre nem mondható el. Megkezdődött a nyári szezon Fadd-Domboriban.

A tanítás utáni első, kánikulai hétvégén már akadt forgalom a strandokon, igaz, ez még nem az igazi nyári nyüzsgés volt. A vízben is bőven elfértek a fürdőzők, már csak azért is, mert még mindig igen magas a holtág szintje. A vízállás bő egy héttel ezelőtt 208 centiméter volt, azaz közel nyolcvan centivel magasabb, mint az üzemi vízszint 130 centiméteres maximuma.

Azóta a faddi ágból már engedtek át a tolnaiba vizet, illetve a párolgás is apasztotta a fadd-dombori holtágat, igaz, az elmúlt napokban megint rengeteg eső esett. A vízállás így még mindig nagyon magas, például a központi strand kőmólójának végén ülve még a kisgyerekek is bele tudják lógatni a lábukat a vízbe.

A magas vízszintnek azonban hátránya is van. Például, hogy hátráltatja a dombori csónakkikötő építését ? tájékoztatott Wusching Gábor, a faddi önkormányzat kommunális cége, a Fatodi Kft. ügyvezetője. Mindenesetre szeretnék, ha július elejére elkészülne a pályázati támogatással megvalósítandó beruházás, amelyhez a kft. biztosítja az önrészt, közel hárommillió forintot.

Az ügyvezető elmondta, hogy a sok víz miatt nem tudták még sóderrel feltölteni a strandokon a gyerekpancsolókat sem. A tavaly elkészült csúszásmentes strandlépcsőknek viszont lényegében mindegy, milyen mély vízbe vezetnek. Aki viszont mostanában fürdeni szeretne a dombori holtágban, annak fontos, hogy tudjon úszni, vagy legalábbis jó magas növésű legyen.

A szúnyoggyérítés megelőzi a nagy rendezvényeket

Az első légi szúnyogirtást e hét keddre tervezték a szekszárdi kistérségben, így Domboriban is, az időjárás függvényében. A nagyobb rendezvények előtt földi irtást végez a Fatodi Kft. A hagyományos programokat idén is megtartják, így július első hétvégéjén a dombori fesztivált, július végén a triatlon fesztivált és augusztusban a rock-campinget. Ezen kívül további sárkányhajó-, illetve kajak-kenu versenyek is lesznek még az idén Domboriban.

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról