Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Rengeteg a víz a fadd-dombori holtágban, ugyanez az üdülőterület vendégeinek számáról egyelőre nem mondható el. Megkezdődött a nyári szezon Fadd-Domboriban.

A tanítás utáni első, kánikulai hétvégén már akadt forgalom a strandokon, igaz, ez még nem az igazi nyári nyüzsgés volt. A vízben is bőven elfértek a fürdőzők, már csak azért is, mert még mindig igen magas a holtág szintje. A vízállás bő egy héttel ezelőtt 208 centiméter volt, azaz közel nyolcvan centivel magasabb, mint az üzemi vízszint 130 centiméteres maximuma.

Azóta a faddi ágból már engedtek át a tolnaiba vizet, illetve a párolgás is apasztotta a fadd-dombori holtágat, igaz, az elmúlt napokban megint rengeteg eső esett. A vízállás így még mindig nagyon magas, például a központi strand kőmólójának végén ülve még a kisgyerekek is bele tudják lógatni a lábukat a vízbe.

A magas vízszintnek azonban hátránya is van. Például, hogy hátráltatja a dombori csónakkikötő építését ? tájékoztatott Wusching Gábor, a faddi önkormányzat kommunális cége, a Fatodi Kft. ügyvezetője. Mindenesetre szeretnék, ha július elejére elkészülne a pályázati támogatással megvalósítandó beruházás, amelyhez a kft. biztosítja az önrészt, közel hárommillió forintot.

Az ügyvezető elmondta, hogy a sok víz miatt nem tudták még sóderrel feltölteni a strandokon a gyerekpancsolókat sem. A tavaly elkészült csúszásmentes strandlépcsőknek viszont lényegében mindegy, milyen mély vízbe vezetnek. Aki viszont mostanában fürdeni szeretne a dombori holtágban, annak fontos, hogy tudjon úszni, vagy legalábbis jó magas növésű legyen.

A szúnyoggyérítés megelőzi a nagy rendezvényeket

Az első légi szúnyogirtást e hét keddre tervezték a szekszárdi kistérségben, így Domboriban is, az időjárás függvényében. A nagyobb rendezvények előtt földi irtást végez a Fatodi Kft. A hagyományos programokat idén is megtartják, így július első hétvégéjén a dombori fesztivált, július végén a triatlon fesztivált és augusztusban a rock-campinget. Ezen kívül további sárkányhajó-, illetve kajak-kenu versenyek is lesznek még az idén Domboriban.

Ma 2019. június 18., kedd, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról