Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa47
mod_vvisit_counterTegnap134
mod_vvisit_counterEz a hét47
mod_vvisit_counterMúlt hét1015
mod_vvisit_counterEz a hónap1112
mod_vvisit_counterMúlt hónap2563
mod_vvisit_counterÖsszesen628467

Ma: 2021. ápr. 12.

Közel nyolcvan centivel magasabb a fadd-dombori holtág vízszintje a normális értéknél. Fülöp János, Fadd polgármestere elmondta: a holtág befogadóképességének végéhez érkezett, de a víz az elmúlt napokban is emelkedett, Domboriban már víkendházakat veszélyeztet.

 

Pénteken a faddi önkormányzat kezdeményezésére Tolna városa hozzájárult ahhoz, hogy néhány napig a tolnai holtágba ereszthessék a vizet a Bartal-zsilipen keresztül, annak érdekében, hogy a faddi ág szintje legalább ne nőjön tovább. A vízügyi igazgatóságtól pedig azt kérték, hogy biztosítsanak szivattyús átemelési lehetőséget a Dunába. A holtág szivornyán keresztül történő csapolásához ugyanis még túl magas a Duna: tegnap még 8 méter felett volt, míg a szivornyás megoldás csak 4 méter körüli szintnél működik.

Beke Zsolt, a vízügyi igazgatóság szekszárdi szakaszmérnökségének vezetője elmondta: bíznak benne, hogy a tolnai ágba való vízeresztés, a Duna apadása és a mostani erőteljes párolgás miatt nem lesz szükség a költséges szivattyúzásra, és ki lehet várni, míg a folyó vízszintje lecsökken annyira, hogy a szivornyázást meg lehessen kezdeni. Ám ha mégsem így lesz, akkor biztosítják a szivattyús átemelést az önkormányzatnak.A víkendházakat veszélyezteti a Duna a kedvelt üdülőtelepen Közel nyolcvan centivel magasabb a fadd-dombori holtág vízszintje a normális értéknél. Fülöp János, Fadd polgármestere elmondta: a holtág befogadóképességének végéhez érkezett, de a víz az elmúlt napokban is emelkedett, Domboriban már víkendházakat veszélyeztet.

Ma 2021. április 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról