Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Közel nyolcvan centivel magasabb a fadd-dombori holtág vízszintje a normális értéknél. Fülöp János, Fadd polgármestere elmondta: a holtág befogadóképességének végéhez érkezett, de a víz az elmúlt napokban is emelkedett, Domboriban már víkendházakat veszélyeztet.

 

Pénteken a faddi önkormányzat kezdeményezésére Tolna városa hozzájárult ahhoz, hogy néhány napig a tolnai holtágba ereszthessék a vizet a Bartal-zsilipen keresztül, annak érdekében, hogy a faddi ág szintje legalább ne nőjön tovább. A vízügyi igazgatóságtól pedig azt kérték, hogy biztosítsanak szivattyús átemelési lehetőséget a Dunába. A holtág szivornyán keresztül történő csapolásához ugyanis még túl magas a Duna: tegnap még 8 méter felett volt, míg a szivornyás megoldás csak 4 méter körüli szintnél működik.

Beke Zsolt, a vízügyi igazgatóság szekszárdi szakaszmérnökségének vezetője elmondta: bíznak benne, hogy a tolnai ágba való vízeresztés, a Duna apadása és a mostani erőteljes párolgás miatt nem lesz szükség a költséges szivattyúzásra, és ki lehet várni, míg a folyó vízszintje lecsökken annyira, hogy a szivornyázást meg lehessen kezdeni. Ám ha mégsem így lesz, akkor biztosítják a szivattyús átemelést az önkormányzatnak.A víkendházakat veszélyezteti a Duna a kedvelt üdülőtelepen Közel nyolcvan centivel magasabb a fadd-dombori holtág vízszintje a normális értéknél. Fülöp János, Fadd polgármestere elmondta: a holtág befogadóképességének végéhez érkezett, de a víz az elmúlt napokban is emelkedett, Domboriban már víkendházakat veszélyeztet.

Ma 2019. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról