Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Süt a Nap, nehogy szomorú légy! ? szólt a hangszórókból a dal vasárnap délelőtt a fadd-dombori holtágon megrendezett sárkányhajó fesztivál harmadik, befejező napján.

Szomorú emberrel nem is találkoztunk, még a versenyekben alulmaradó csapatok tagjai sem lógatták az orrukat, hiszen izgalmas, látványos küzdelmekben dőltek el a helyezések, és ehhez minden résztvevő sportszerűen hozzátette a maga részét.


A Nap valóban sütött, a dombori kajakpálya és környéke pedig majdnem ideális körülményeket teremtett az országos rendezvénynek, amelynek három napja alatt mintegy ezerötszázan versenyeztek az ország számos helyéről érkezett sárkányhajósok, Debrecentől Vácon át Győrig, a Tolna megyeiek mellett.

Az egyetlen, némileg zavaró tényező az volt, hogy a holtág vízszintje az özönvízszerű esőzés miatt rekordszintre emelkedett, mintegy hetven centivel a normális érték fölé. A kiépített parton, ahol sétálni, vagy horgászni szoktak, most térdig ért a víz. Ez pedig a sárkányhajókba történő beszállást tette némileg körülményesebbé.

Sárkányok versengtek Fotó: Mártonfai Dénes Sárkányok versengtek Fotó: Mártonfai Dénes


Ez azonban nem okozott komolyabb problémát az országos sárkányhajó fesztiválsorozat idei második állomásán, a IV. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztiválon, amelynek keretében az V. Tolna Kupa, a VIII. Magyar Felnőtt és az V. Magyar Ifjúsági és Senior Sárkányhajó Bajnokság zajlott.

Pénteken délelőtt diákcsapatok mérték össze tudásukat. Délután a 2000 méteres versenyek zajlottak. Szombaton rendezték a 200 méteres futamokat. Az esti sárkányhajó party ezúttal nem húzódott el hajnalig, a vasárnapi, 500 méteres versenyekre fitten ülhettek hajóba a legénységek.
Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség főtitkára hírportáluknak elmondta, hogy a négy év alatt nagyon megkedvelték ezt a pályát.

Mint fogalmazott, Fadd-Dombori immár a sportág egyik magyarországi központjává vált. Augusztusban itt edzőtáborozik a válogatott, szeptemberben pedig egy újabb sárkányhajó rendezvény zajlik majd a holtágon.

Tóth Ferenc országgyűlési képviselő, faddi alpolgármester, a fesztivál fővédnöke elmondta: arra törekednek, hogy az efféle nagyszabású sportrendezvényekkel is felkeltsék az érdeklődést Dombori iránt, ahol kiválóak a körülmények az ilyen események lebonyolítására is. Úgy vélte, hogy a hétvégi sárkányhajó fesztivál is jó hírét vitte az üdülőterületnek, ahová máskor is érdemes ellátogatniuk a sportot, a kikapcsolódást, a kulturált szórakozást kedvelőknek.

Ma 2019. január 16., szerda, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról