Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Az új évtől a faddi önkormányzat kommunális cége, a Fatodi Kft. üzemelteti a helyi vízi közműveket, miután Fadd kivált a Tolna Vízmű Kft.-ből.

Wusching Gábor, a Fatodi Kft. ügyvezetője elmondta: a faddiak által befizetett víz- és szennyvízdíjak ezzel a megoldással helyben maradnak, és fedezetet biztosítanak a vízi közművek biztonságos üzemeltetése mellett a nélkülözhetetlen fejlesztésekhez is. Ezek közé tartozik Dombori és Fadd ivóvízhálózatának összekötése, ami által a faddi vízbázisról Domborit is el lehet majd látni jó minőségű ivóvízzel.

Domboriban meg is kell szüntetni egy kutat, hogy a környezetében levő telkeket közművesíteni lehessen. Faddon tolózárcseréket kell végezni és meg kell oldani az ivóvízrendszer szakaszolását. Sok pénz kell majd a tolnai szennyvíztelep (amire Fadd is kapcsolódik) rekonstrukciójához is.

A faddi vízmű üzemeltetés szakági vezetője Bucher Ferenc, a Tolna Vízmű Kft. korábbi főmérnöke. Rajta kívül hárman dolgoznak ezen a területen. A munkaidőn túli hibaelhárításokat, az ügyeleti rendszert továbbra is a Tolna Vízmű Kft. biztosítja Faddon, szerződés alapján. A számlázási, díjbeszedési feladatokat az önkormányzat apparátusa végzi majd.

Faddon ez év elejétől mintegy 22 százalékkal emelkedtek a víz- és szennyvízdíjak. A tolnai vízmű szolgáltatási területén 33 százalékos a tarifaemelés.

Ma 2020. február 17., hétfő, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról