Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Elkészült a dombori csónakkikötő, megtörtént a műszaki átadás ? tájékoztatott Wusching Gábor, a kivitelező önkormányzati cég, a Fatodi Kft. ügyvezetője. A Dunasoron, a teniszpályával átellenben kialakított létesítményt ez év elején kezdték építeni.

Wusching Gábor elmondta, hogy a negyvennyolc méter hosszú stég mellett kétoldalt 32-32 csónakot lehet kikötni. A megszámozott helyeket évente bruttó 6250 forintért lehet bérelni a kft-nél. A parton a kisebb karbantartási munkák elvégzésére, a csónakok téli tárolására is kialakítottak egy helyet, ahová harmincnégy csónak fér el.

Építettek egy fedett kajak-kenu tárolót, tizenhat vízijármű részére. Kialakítottak egy csúsztatópályát, sólyát, amely a csónakok vízből való kiemelését könnyíti meg, illetve egy kajakbeszállót, ami a biztonságos vízreszállást segíti. A kikötő sorompókkal  lesz lezárva, később be is kerítik a területet. A továbbiakban tervezik egy zárt csónakház építését, csónak, kajak-kenu bérlési lehetőséget, sőt, a jövőben vitorlásokat is megpróbálnak a holtágra csalogatni.

Az ügyvezető elmondta, az idei csapadékos időjárás nagyban hátráltatta az építési munkákat. A holtág rekordszintű vízállása miatt pedig a kikötői stéget a tervezett 170 centimét helyett húsz centivel magasabbra kellett építeni, illetve a parti talajszintet is meg kellett emelni.
A beruházás 8,2 millió forintba került, ebből 4,9 millió forint volt a pályázati támogatás. A fejlesztés a kulturált csónaktárolás révén rendezettebb viszonyokat teremt a holtág partjain, emellett a remények szerint a vízi- és horgászturizmus fellendüléséhez is hozzájárul majd.

Ma 2018. augusztus 21., kedd, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról