Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Forgalmas volt az elmúlt két hétvége Fadd-Domboriban, két hete a sárkányhajó fesztiválnak, legutóbb a hosszú hétvégének köszönhetően. Bár a hivatalos szezon az iskolai vakáció kezdetével indul, már zajlik az élet az üdülőterületen. Sokan mártóztak meg a dombori holtág vizében pünkösdkor is. Tehették, hiszen a víz kiváló minőségű, kellemesen hűvös, 21-22 fokos, átlátszósága több, mint egy méteres.

Wusching Gábor, Fadd kommunális cége, a Fatodi Kft. ügyvezetője elmondta, hogy május 30-án volt az első vízminőségi mintavétel, a következő június 23-án, majd július 18-án, illetve augusztus 9-én lesz. A vízállás 130 centiméter körüli, ami az üzemi vízszint felső tartományának határán van.

Az időjárás alakulásától függően leengedni is tudnak belőle, de vízpótlásra is van lehetőség a paksi erőmű kondenz hűtővizéből. Keresik a legjobb megoldást a hínárállomány visszaszorítására, a strandokról és a csónakkikötőkből mindenesetre kitakarították a vízi növényzetet, a gyerekpancsolót friss sóderrel töltötték fel.

Forrás: TEOL

Ma 2020. július 08., szerda, Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.

Ajánlott étterem

Olcsó menü, limonádé, koktélok

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról