Fadd-dombori üdülőtelep

nyaralás - sport - horgászat

Kapcsolat

Látogatóink

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa193
mod_vvisit_counterTegnap205
mod_vvisit_counterEz a hét1159
mod_vvisit_counterMúlt hét1572
mod_vvisit_counterEz a hónap4037
mod_vvisit_counterMúlt hónap7984
mod_vvisit_counterÖsszesen602259

Ma: 2020. szept. 18.

Forgalmas volt az elmúlt két hétvége Fadd-Domboriban, két hete a sárkányhajó fesztiválnak, legutóbb a hosszú hétvégének köszönhetően. Bár a hivatalos szezon az iskolai vakáció kezdetével indul, már zajlik az élet az üdülőterületen. Sokan mártóztak meg a dombori holtág vizében pünkösdkor is. Tehették, hiszen a víz kiváló minőségű, kellemesen hűvös, 21-22 fokos, átlátszósága több, mint egy méteres.

Wusching Gábor, Fadd kommunális cége, a Fatodi Kft. ügyvezetője elmondta, hogy május 30-án volt az első vízminőségi mintavétel, a következő június 23-án, majd július 18-án, illetve augusztus 9-én lesz. A vízállás 130 centiméter körüli, ami az üzemi vízszint felső tartományának határán van.

Az időjárás alakulásától függően leengedni is tudnak belőle, de vízpótlásra is van lehetőség a paksi erőmű kondenz hűtővizéből. Keresik a legjobb megoldást a hínárállomány visszaszorítására, a strandokról és a csónakkikötőkből mindenesetre kitakarították a vízi növényzetet, a gyerekpancsolót friss sóderrel töltötték fel.

Forrás: TEOL

Ma 2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.

Facebook

Szavazás

Véleményem Domboriról